Sinds 1973

Samen voor
een steengoed
resultaat

Jan, Louise en Frans Franck in 1997.

Jan, Louise en Frans Franck in 1997.

Samen voor
een steengoed resultaat

Dat de familie Franck met een baksteen in de maag is geboren, valt allerminst te ontkennen. Frans Franck richtte de zaak in 1973 op met als kernexpertise recuperatie van gevelstenen.

Vandaag zetten wij, de tweede en derde generatie, onze schouders onder de zaak en zijn we een vaste waarde geworden in de productie en handel van unieke dakpannen, nieuwe - én recuperatiegevelstenen.

Bovendien zijn we gespecialiseerd in het Kaleien, Chipperen, Bureren en Papvoegen van uw gevels.

Elke dag bouwen we verder aan de groei en toekomst van onze onderneming. Met de nodige professionaliteit en veel overgave zorgen we ervoor dat elke klant de service en het comfort krijgt dat hij verdient. Daarom leggen we ook de klemtoon op hoogstaande producten, vakkundige coördinatie en een openhartige service.

Elk project is een referentie!

Over ons

Where past meets present

We zijn verheugd jullie te verwelkomen in onze spiksplinternieuwe showroom, een unieke locatie vervuld van geschiedenis en vakmanschap. De Franck Bricks showroom is niet zomaar een plek om ons uitgebreid assortiment te presenteren; het is een eerbetoon aan het verleden, gelegen naast de vijver van Klein Boom, die zijn oorsprong vindt in een voormalige kleigroeve.

De vijver van Klein Boom draagt de erfenis van een oude steenbakkerijsite, waar van 1960 tot 1980 klei werd ontgonnen en gebruikt voor de productie van bakstenen. Dit stukje geschiedenis vormt nu het decor voor onze showroom, een plek waar traditie en innovatie samenkomen.

Lionel Devlieger en dochter (Rotor), Jan en Louise Franck in 2020.

Lionel Devlieger en dochter (Rotor), Jan en Louise Franck in 2020.

Team Franck valt in de prijzen

Ons team mocht de circubuild-award in ontvangst nemen voor ons pionierswerk in circulair bouwen.

Een gemiddelde baksteen weegt 1,5 kg. Een snelle berekening leert dat Franck per jaar dus zo’n 6.000 ton bakstenen verzet en dus in de kringloop houdt. De kwaliteit ervan is overigens beter dan die van nieuwe bakstenen, prijs-kwaliteitsgewijs is het een topproduct, volgens Louise.
Lees het volledige artikel: https://circubuild.be/nl/nieuws/louise-en-jan-franck-nieuwe-laureaten-circubuild-award/?fbclid=IwAR2yw8QbNsTc1XSfhH8XM4_6yz9TWzUgPjWoWrlS5Nf_HKsF6rR1LPJFFUo

Jan

Jan

Louise

Louise

Piet

Piet

Kwaliteitscontrole
Fred & Jay

Fred & Jay

Vrachtwagenchauffeurs
John

John

Kwaliteitscontrole
Godwin

Godwin

Kwaliteitscontrole
Diva

Diva

Office Manager
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info